Integra NeuroSciences Holdings BV

1 – Algemene verkoopvoorwaarden – Afdwingbaarheid van de algemene verkoopvoorwaarden

Deze algemene verkoopvoorwaarden (de “AVV”) bepalen de voorwaarden waaronder de onderneming Integra NeuroSciences Holdings BV (“INTEGRA”) een verkoopovereenkomst aangaat met elke koper (“Koper”) betreffende alle producten die te koop worden aangeboden door INTEGRA (“Product”) en worden besteld door Koper. Door het plaatsen van een bestelling bij INTEGRA aanvaardt Koper deze AVV volledig en zonder enig voorbehoud, Koper erkent die ontvangen te hebben en daar kennis van te hebben genomen voorafgaand aan zijn bestelling, waarbij alle overige door INTEGRA verstrekte documenten slechts van indicatieve waarde zijn. In geen geval kan een bijzondere voorwaarde van Koper voorrang krijgen op de AVV, behoudens de formele en schriftelijke aanvaarding daarvan door INTEGRA. Elke strijdige voorwaarde van Koper is bijgevolg, bij gebreke van de uitdrukkelijke aanvaarding, niet afdwingbaar van INTEGRA, ongeacht het moment waarop deze voorwaarde aan haar ter kennis werd gebracht.

2 – Aanvaarding van de bestelling

Rekening houdend met het specifieke medische karakter van de Producten dient elke bestelling schriftelijk (per post, e-mail of fax) te worden verstrekt aan INTEGRA en alle gegevens te bevatten die nodig zijn voor de verwerking van de bestelling en de facturering.

Ingeval een bestelling telefonisch wordt geplaatst door Koper, wordt Koper geacht de ontvangen Producten daadwerkelijk te hebben besteld. INTEGRA wijst iedere verantwoordelijkheid af voor het niet uitvoeren of het verkeerd interpreteren van bestellingen die telefonisch zouden zijn geplaatst door de Koper. Elke verkoopovereenkomst, bestaande uit de AVV en de bijhorende bestelling (hierna de “Overeenkomst”), komt tot stand door de schriftelijke aanvaarding van de bestelling door INTEGRA. Indien de Producten worden geleverd zonder bevestiging van de bestelling door INTEGRA, geldt de bij de geleverde Producten behorende factuur als bevestiging van de bestelling.

3 – Levering

Tenzij anders bepaald op de factuur, worden de Producten geleverd aan de koper “Franco-vervoerder» FCA lokalen van de verkoper (Incoterms 2010) behalve voor noodleveringen. De eigendomsoverdracht van de Producten vindt plaats op het moment van aflevering aan de vervoerder, maar INTEGRA draagt ​​het risico van verlies tijdens het transport. Onder een spoedlevering wordt een leveringstermijn verstaan die korter is dan de gebruikelijke leveringstermijn van INTEGRA. De door INTEGRA aan Klant aangegeven levertermijnen zijn indicatief. INTEGRA kan niet aansprakelijk worden gesteld in geval van overschrijding van de aangegeven termijnen. INTEGRA behoudt zich het recht voor van deelleveringen. Koper wordt geacht een zending te hebben aanvaard (i) indien hij geen schriftelijke beperking heeft aangetekend op de luchtvrachtbrief (LVB), consignatiebrief, vrachtbrief of het cognossement, in geval van zichtbare schade die wordt vastgesteld bij ontvangst van de Producten; of (ii) indien na ontvangst van de factuur of pakbon INTEGRA niet binnen een week schriftelijk op de hoogte wordt gebracht van een onvolledige levering, niet-levering of onjuiste levering. De datum van levering is de datum op de LVB, de consignatiebrief of het cognossement. Koper verbindt zich de plaats van levering toegankelijk te maken en zijn medewerking te verlenen zodat de levering onder de beste omstandigheden kan plaatsvinden. Het niet nakomen van deze verplichting maakt Koper rechtstreeks en van rechtswege aansprakelijk voor de klachten die worden ingediend door de vervoerder bij INTEGRA. Indien Koper weigert een levering in ontvangst te nemen die reeds door hem of door een ander in zijn naam betaald is, is INTEGRA gerechtigd de Producten gedurende drie maanden te bewaren voor rekening en risico van Koper. Na deze periode en nadat vervolgens een ingebrekestelling per aangetekende brief met bericht van ontvangst acht dagen onbeantwoord is gebleven, is INTEGRA gerechtigd om hier vrij over te beschikken, waarbij de bijhorende prijs door haar verworven blijft als conventionele schadevergoeding.

4 – Retourzendingen & verpakking

4.1 Goederen mogen niet geretourneerd worden, tenzij met de voorafgaande toestemming van de Onderneming en alleen in strikte overeenstemming met de retour materiaal autorisatie (RMA) van de Onderneming. Er zal geen creditnota worden afgegeven voor Goederen die zonder RMA zijn geretourneerd. Geretourneerde goederen moeten franco worden verzonden en vergezeld gaan van een pakbon met vermelding van ons pakbonnummer. Voor retourzendingen binnen 30 dagen na de verzendingsdatum worden geen restockingkosten aangerekend. Na 30 dagen wordt 10% restocking fee in rekening gebracht. Retourzendingen worden niet meer geaccepteerd na 90 dagen vanaf de verzenddatum.

4.2 Goederen moeten ongebruikt worden geretourneerd, in verkoopbare staat en in originele, ongeopende, onbeschadigde dozen, verpakt om beschadiging te voorkomen voor creditering. Beschadigde Goederen als gevolg van onjuiste behandeling door verbroken/verwijderde/vervalste zegels, opslagomstandigheden die niet kunnen worden gevalideerd, geopend of gedeeltelijk gebruikt, zijn niet retourneerbaar.

4.3 Producten met temperatuurcontrole, producten op basis van huid en menselijk weefsel en vervallen Goederen kunnen niet worden teruggenomen.

4.4. Op maat gemaakte, geëtste, en huismerkproducten zijn niet retourneerbaar.  

4.5 Goederen die over de toonbank of via een erkende distributeur worden verkocht, kunnen niet rechtstreeks aan de Onderneming worden geretourneerd.  Neem in dat geval contact op met uw leverancier en raadpleeg zijn beleid inzake geretourneerde goederen.

4.6 Het is ook van essentieel belang dat u zowel ons als de vervoerders binnen drie dagen na ontvangst van de Goederen of na enig vermoeden of indicatie dat de Goederen tijdens het vervoer verloren zijn gegaan, op de hoogte stelt van alle claims voor schade of verlies.  Als u dit niet binnen deze drie dagen doet, wordt de claim niet erkend.

5 – Prijs

Koper erkent in het bezit te zijn van de tarieven van INTEGRA die van kracht zijn op het moment van het plaatsen van zijn bestelling.  Deze kunnen worden herzien naar aanleiding van de economische omstandigheden van het moment en de van kracht zijnde wetgeving. De prijzen zijn exclusief belastingen (plus btw volgens het van kracht zijnde tarief). Wanneer het totaalbedrag van de door Koper geplaatste bestelling lager is dan het minimumbedrag vermeld in de betrokken productencatalogus, behoudt INTEGRA zich het recht voor om behandelingskosten in rekening te brengen. INTEGRA behoudt zich bovendien het recht voor om administratiekosten voor elke bestelling in rekening te brengen, ongeacht het bedrag van de bestelling. Ten slotte kunnen huurprijzen door INTEGRA in rekening worden gebracht voor het lenen van producten.

6 – Betalingsmodaliteiten

Na de voorafgaande aanvaarding van de bestelling door INTEGRA en een gunstig advies van de financiële dienst van INTEGRA, en behalve wanneer partijen uitdrukkelijk anders overeenkomen, zijn de facturen opeisbaar binnen dertig dagen vanaf de datum van verzending van de factuur. Indien INTEGRA de solvabiliteit of het betalingsgedrag van Koper in het verleden om ongeacht welke reden niet toereikend acht, is INTEGRA gerechtigd om een garantie, een contante betaling of wisselbrieven te eisen voorafgaand aan de uitvoering van de ontvangen bestellingen.

Niet de loutere overhandiging van een handelspapier, maar slechts volledige en effectieve invordering daarvan op de overeengekomen vervaldag vormt een betaling volgens dit artikel.

7 – Te late betaling of niet- betaling

In geval van te late betaling is INTEGRA gerechtigd alle lopende leveringen op te schorten, onverminderd haar overige rechtsmiddelen. Elk bedrag dat niet betaald is op de voorziene vervaldatum, geeft van rechtswege en zonder voorafgaande ingebrekestelling aanleiding tot de betaling van rente wegens te late betaling tegen het wettelijke rentetarief zoals voorzien in Richtlijn 2011/7/EU. Deze rente loopt vanaf de dag na de vervaldatum tot en met de betaling. In geval van betaling met handelspapieren zal het niet terugsturen van het handelspapier worden beschouwd als een weigering van aanvaarding gelijk te stellen met een niet-betaling. Bij een gespreide betaling zal eveneens het niet betalen van een termijn de onmiddellijke opeisbaarheid van de gehele schuld tot gevolg hebben, zonder ingebrekestelling. Daarnaast kan een vaste vergoeding van € 40 van rechtswege in rekening gebracht worden door INTEGRA. Koper moet bovendien INTEGRA vergoeden voor de juridische kosten die worden opgelopen bij het invorderen van haar schuldvordering of het terugvorderen van Producten, zoals met name alle procedurekosten, uitgaven, onkosten en honoraria van advocaten of gerechtsdeurwaarders. In geen geval kunnen betalingen worden opgeschort of op enigerlei wijze worden verrekend zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van INTEGRA. Elke gedeeltelijke betaling wordt eerst in mindering gebracht op het niet-bevoorrechte gedeelte van de schuld, vervolgens op de schulden met de oudste opeisbaarheid.

8 – Beperking van aansprakelijkheid

Voor zover toegestaan door de wet is de aansprakelijkheid van INTEGRA op welke grond ook: (i) beperkt, voor alle schade die INTEGRA mogelijkerwijze heeft veroorzaakt gedurende of bij de uitvoering van alle Overeenkomsten gesloten tijdens hetzelfde kalenderjaar, tot het totale bedrag dat Koper heeft betaald voor de aankoop van Producten gedurende datzelfde kalenderjaar; en

(ii) uitgesloten, wanneer het indirecte schade betreft, zoals met name gederfde inkomsten of verlies van winst, baten, interesten of besparingen, schade aan het imago of de reputatie, of elke andere immateriële schade, al dan niet consecutief, van welke aard ook en welke ook de oorzaak, de omvang of de basis ervan is.

9 – Overmacht

INTEGRA kan niet aansprakelijk worden gesteld ten aanzien van Koper wanneer de uitvoering van haar verplichtingen vertraagd, beperkt of onmogelijk zou worden gemaakt doordat een gebeurtenis zich voordoet die onvoorzienbaar, onvermijdelijk en onafhankelijk van de wil van INTEGRA is (“geval van overmacht”). Volgens deze AVV zijn met name de volgende gebeurtenissen gevallen van overmacht: handelen of nalaten van Koper, overheids- of administratieve maatregelen, brand, overstroming, epidemie, quarantaine, energiecrisis, stakingen, sociale onrust, handelingen van terrorisme, rellen, ongevallen, tekorten of vertragingen in het vervoer.

In geval INTEGRA een geval van overmacht ondergaat, wordt de uitvoering van de verbintenissen van INTEGRA opgeschort. Als het geval van overmacht langer dan een (1) maand aanhoudt, kunnen partijen te goeder trouw onderhandelen over de ontbinding van de Overeenkomsten die door het geval van overmacht zijn getroffen.

10 -Algemene bepalingen

10.1 Gedeeltelijke nietigheid

Indien een van de bepalingen van een Overeenkomst nietig, onwettig of niet afdwingbaar wordt verklaard, zal dit de geldigheid, de wettigheid of de afdwingbaarheid van de overige bepalingen op geen enkele wijze beïnvloeden of reduceren. Partijen komen overeen deze nietigheid of onafdwingbaarheid te beperken en het economisch evenwicht van de betreffende Overeenkomst zoveel mogelijk te bewaren.

10.2 Voortbestaan van de rechten van partijen

Het niet-uitoefenen door een van partijen van een recht waarover deze beschikt krachtens een Overeenkomst of de wet, kan nooit worden beschouwd als afstand doen van dat recht, en iedere partij behoudt steeds de mogelijkheid om op elk moment de toepassing van dit recht te vragen.

11 – Geschillen

In geval van een geschil van eender welke aard of van enige betwisting over de geldigheid of de uitvoering van de Overeenkomsten zijn de rechtbanken van Amsterdam exclusief bevoegd.

12 – Toepasselijk recht

De Overeenkomsten, de AVV inbegrepen, zijn onderworpen aan het Nederlands recht.